Translate

سه‌شنبه، مرداد ۱۵، ۱۳۹۲

اولین کنفرانس خبری آقای روحانی به عنوان رئیس جمهور ایران

اولین نشست خبری ریاست جمهوری اسلامی ایران با حضور خبرنگاران داخلی و خارجی در فضائی متفاوت و به شکلی کاملاً حرفه ای برگزار شد. آقای رئیس جمهور همانگونه که انتظار میرفت جلسه را به خوبی و خردمندانه مدبریت کرد.
به عقیده بنده نشست امروز در میانه راه به تبین مواضع نو آقای روحانی در روابط جدید ایران با جامعه جهانی، کشورهای منطقه و همسایگان ایران تبدیل شد و ایشان در جائی به طعنه از اصطلاح تاریخ مصرف گذشته استفاده نمود و زیرکانه تاکید کرد؛ دوران جدیدی در روابط خارجه ایران آغاز شده است.
آقای روحانی با بصیرت ذاتی خود به نیکی دریافته است که زیر فشار بین المللی یا با اشاره صریح خود ایشان زیر فشارِ چماقِ قدرتهای جهانی نخواهد توانست که کار کند و صراحتاً اظهار نمود: من این سیاست «چماق و هویج» را نمیپسندم و از طرف دیگر سعی داشت حکیمانه، فضائی محترمانه را در قالب شرایط جدید، برای آینده روابط ایران با جهان ایجاد کند. در زیر سعی خواهیم کرد مواضع آقای رئیس جمهور را برپایه سوالها و جوابهای مطرح شده؛ بررسی کنیم.
دکتر روحانی در سخن اولیه خود اظهار داشت: حضور 55 هیئت خارجی در مراسم تحلیف بنده؛ آغاز یک تعامل سازنده با جهان بود. و خاطرنشان کرد؛ اگر لازم باشد از مردم عذر خواهی هم خواهم کرد.
آقای روحانی در مورد حقوق شهروندی گفت: مبنای اصلی ما در تدوین حقوق شهروندی فصل سوم قانون اساسی و حقوق ملت است.
آقای رئیس جمهور در جواب خبرنگار اِن.بی.سی که از اشتیاق و نیز مهم و جدی بودن ایران برسر مذاکره مستقیم با امریکا پرسید، گفت: رای اخیر مردم ایران پیامی داشت که هنوز طرف امریکائی پاسخی عملی ومناسب به آن نداده است. رفتارها متناقض و پیامها ناهمسو در گفتار ودر عمل بوده است. ما با رصد دقیق اقدامات امریکا به آن دسته که عملی، سازنده و معنی دار باشد قطعاً پاسخ مشابه و مناسب  خواهیم داد.
آقای روحانی در مورد مسئله اتمی ایران ابتدا متذکر شد: برنامه صلح آمیز هسته ای ایران یک موضوع فراجناحی و ملیست اما آماده ایم که بدون اتلاف وقت وارد مذاکره جدی بشویم و نیز تاکید حل مسئله هسته ای نیاز به اراده سیاسی دارد و نظام جمهوری اسلامی اراده سیاسی جدی برای حل این مسئله را دارد، ما در پی بازی بُرد-بُرد هستیم و این امکان پذیر است.
در مورد پدیده فساد آقای رئیس جمهور گفت: رفع فساد نیاز به شفافیت دارد، باید با عوامل اصلی و ریشه های آن برخورد بشود، امیدوارم بتوانیم رانتها را از بین ببریم و این آغازیست برای رونق اقتصادی و مبارزه با فقر که در کنارش عدالت هم ایجاد خواهد شد.
دکتر روحانی در مورد روابط با کشورهای منطقه گفت: ایران به دنبال حقوق خود است و نه به دنبال تهدید کسی یا مداخله در امور داخلی کشور دیگری. در مورد سوریه گفت: ما جنگ داخلی سوریه، حضور تروریستها و دخالتهای خارجی را محکوم میکنیم و معتقدیم بحران سوریه راه حل سیاسی دارد.
خبرنگار سی.بی.اس از احتمال دیدار با آقای اوباما در خلال مجمع عمومی سازمان ملل در نیویورک پرسید که آقای روحانی با چرخشی به روی صندلی خود و تبسمی معنا دار که به عقیده بنده ناشی از اعتماد به نفس آقای روحانی برسر اجازه مذاکره با مقامات امریکائی؛ در صورت لزوم از طرف رهبر انقلاب اسلامی است، پاسخ داد: اصل حق دستیابی به حقوق ملت است و بقیه فرع است و در جواب خبرنگار نیویورک تایمز که پرسید منظورتان از گامهای عملی ممکن چیست، گفت: ما میگیم امریکا پیام ملت ایران در انتخابات اخیر را بشنود و اضافه کرد اگر امریکائیها جدی باشند ما هم جدی هستیم.
آقای دکتر روحانی، رئیس جمهور ایران در خاتمه قول داد از حضور خانمها در هیئت دولت پشتیبانی خواهد کرد و اعلام کرد برای انتخاب کابینه ام به هیچ وجه زیر فشار نبوده ام و همه وزرایم را خود انتخاب کرده ام و تاکید کرد از همه وزرایم با قاطعیت دفاع خواهم نمود.