در حالی به استقبال انتخابات ریاست جمهوری در آمریکا میرویم که به عقیده ی ناظران این یکی از سرنوشت سازترین انتخاب ها در تاریخ آمریکا، برای مردم این کشور میتواند باشد.
"آقای ریاست جمهوری دونالد ترامپ"، تحت شرایطی باید در این کارزار انتخاباتی به رقابت با رقیب خود "آقای جو بایدن" بپردازد که به عقیده نگارنده تا قبل از بحران «کرونا» کارنامه قابل قبولی طی چهار سال ریاست جمهوری خود داشته است.
آقای ترامپ با استفاده از نبوغ اقتصادی خود باعث رشد و شکوفائی اقتصاد گردید و به طرزی موثر نرخ بیکاری را در آمریکا کاهش داد؛ وی در سخنرانی مجمع داووس اعلام کرد: دوازده هزار واحد تولیدی جدید وارد عرصه اقتصادی و هفت میلیون شغل جدید ایجاد شده است منبع: رادیو فردا.
آقای ترامپ در زمینه امور خارجه نیز، همچون دیگر ریاست جمهوری های آمریکا از حزب جمهوری خواه بیشتر به تامین منافع ملی و جمهور مردم آمریکا می اندیشیده است تا پرستیژ و محبوبیت جهانی در سطح بین الملل، آمریکای دوران ترامپ هیچ جبهه ی جنگ جدیدی را در جهان نگشود که در واقع در حد امکان نیروهای نظامی خود را، از نقاطی همچون منطقه بحران زده خاورمیانه به خانه فرا خواند. وی ژنرال جیمز ماتیس وزیر دفاع خویش و از مشوقین جنگ با ایران و همچنین مشاور ارشد خود جان بولتون را به واسطه احساسات جنگ طلبانه اش از کار معذول نمود. آقای ترامپ به جای لشکرکشی و جنگ با جمهوری اسلامی در عراق با درایت مغز متفکر تحرکات آیت الله خامنه ای در منطقه سردار قاسم سلیمانی را هدف قرار داد که به طرز قابل ملاحظه ای ماجراجوئی های جمهوری اسلامی در منطقه را محدود نمود. آقای ترامپ با وضع تحریمهای بی سابقه فشار مضاعفی را به جمهوری اسلامی تحمیل نمود و با نزدیکی اعراب و اسرائیل، جمهوری اسلامی را بیشتر از همیشه در منطقه و جهان منزوی نمود.
در اینجا توجه شما را به تبین سیاست خارجی آقای ترامپ در کارزار انتخاباتی چهار سال پیش وی از رادیو فردا جلب میکنم.
در آن سوی کارزار اما آقای جو بایدن را داریم که با سابقه ای حدودا نیم قرنی در امر سیاست و هفت سال سابقه ی معاونت در ریاست جمهوری در سطح عالی سیاست آمریکا، وزنه ای مطرح در مقابل آقای ترامپ به حساب می آید.
به نظر میرسد آقای بایدن آرای کف جامعه ی آمریکا را هدف قرار داده است، وی با انتخاب خانم کاملا هریس برای اولین بار در تاریخ آمریکا یک زن را برای این پست در نظر گرفته است که خود میتواند در جلب نظر نیمی از رای دهندگان جامعه [خانم ها] موثر باشد و همچنین فراموش نکنیم که خانم هریس از رنگین پوستان آمریکائیست و خب میتواند برای جامعه ی رنگین پوستان آمریکا متقاعد کننده باشد.
از سوی دیگر آقای بایدن از تبحر سیاسی خویش بهره برده، سرسخت ترین رقیب درون حزبی خود آقای برنی سندرز را که اتفاقا موفقیت های چشمگیری را در کارزار مقدماتی درون حزبی دموکرات ها داشت متقاعد نمود تا به نفع او کنار بکشد رادیو فردا. آرای آقای سندرز که طرفداران زیادی در میان سوسیال طلبان جامعه آمریکا و جناح چپ حزب دموکرات دارد میتواند نقشی شگرف در به پیروزی رسیدن آقای بایدن بازی کند.
آقای بایدن در سیاست داخلی از افزایش حداقل دستمزد کارگران و کارمندان حمایت میکند [که خود میتواند آرای زیادی را برای وی جمع آوری نماید، نویسنده]. همچنین آقای بایدن برای افزایش مالیات بر سود سرمایه گذاران تاکید دارد [که شاید خشنودی سرمایه داران و سرمایه گذاران را به همراه نداشته باشد، نویسنده]. آقای بایدن معتقد به رایگان سازی دانشگاه های دولتی و بازسازی دولتی زیر ساختهای جاده ای و انرژی است. منبع: CNBC
آقای بایدن در حالی به استقبال انتخابات ریاست جمهوری آمریکا میرود که طبق نظر سنجی ها از رقیب خود پیش است منبع: بی بی سی فارسی
اما فراموش نکنیم که سیستم شمارش آرا در آمریکا بر اساس فرم الکترال کالج است؛ توضیحات و خانم هیلاری کلینتون رقیب انتخاباتی آقای ترامپ، هم در نظر سنجی ها و هم در شمارش نهائی آرای ماخوذه پیش بود ولی مقهور سیستم الکترال کالج گردید.
باقی بقایتان
لندن، 12/09/2020